Sabina Iwaszkiewicz

Właścicielka firmy Ślub4u oraz założycielka Akademi Konsultantów Ślubnych. Zajmuje się kompleksową organizacją ceremonii ślubnych i przyjęć weselnych od 2007 roku. Ukończyła kierunek negocjacje na Wydziale Zarządzania Wyższej Szkoły Umiejętności Społecznych oraz hotelarstwo na Wydziale Ekonomii Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Jest również absolwentką Studium Menedżerów Kultury. Przeszła specjalistyczne szkolenie z zakresu Organizacji przyjęć, Kurs Konsultanta Ślubnego oraz Kurs Sommelierski. Interesuje się nauką o winach, zarządzaniem i organizacją czasu pracy oraz gastronomią i hotelarstwem.

Iwona Nowak

Biegły rewident i dyplomowany księgowy, absolwentka Akademii Ekonomicznej w Poznaniu i studiów podyplomowych. Posiada dyplom ACCA z rachunkowości i finansów. Jest członkiem Krajowej Izby Biegłych Rewidentów oraz Stowarzyszenia Księgowych w Polsce.

Przygodę z rachunkowością i podatkami rozpoczęła w 1993 roku. Pracowała na stanowisku głównej księgowej i kierownika działu ksiąg rachunkowych. Od 2007 roku posiada uprawnienia biegłego rewidenta. Obecnie jest właścicielką Kancelarii Biegłego Rewidenta. Zajmuje się badaniem sprawozdań finansowych pod własną marką i we współpracy z innymi podmiotami oraz wykonuje usługi poświadczające. Świadczy kompleksowe usługi księgowe. Doradza podmiotom w organizacji rachunkowości, identyfikacji ryzyk podatkowych oraz obszarów optymalizacji podatkowej.
Słuchaczom na kursach odsłania tajniki prowadzenia działalności gospodarczej.

Maciej Katarzyński

Poznański sommelier , rocznik 1966. Po zaszczepieniu wiedzy o winie na początku lat 90-tych nieprzerwanie wzbogacał swą wiedzę pracując w największym hotelu w Poznaniu. Na przełomie wieków ukończył kurs sommelierski i otrzymał Międzynarodowy Certyfikat Sommelierski, został także jednym z pierwszych członków Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Pracował następnie w kilku polskich firmach importujących wino. W tym czasie zwiedził szlakiem wina kilka ważniejszych regionów winiarskich Europy, a m.in. będąc w Hiszpanii przeszedł kurs venencjadorski otrzymując Certyfikat Consejo Regulator. Nabyta wiedza pozwoliła mu także na współpracę z kilkoma czasopismami gastronomicznymi i winiarskimi, gdzie publikował felietony i reportaże z wielu regionów gdzie produkuje się wina. Na stronach tych także przybliżał szeroko pojętą wiedzę o winie, a także opisywał konkretne wina.

Wina to jego pasja i praca.